Search
Search Menu

L’Agència Tributària adverteix d’intents de frau tipus ‘phishing’ a través d’Internet coincidint amb la campanya de Renda 2018

L’Agència Tributària ha frenat diversos intents de frau mitjançant l’enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, en els quals, tot suplantant la seva identitat i imatge, es proporcionen enllaços maliciosos on obtenir supòsits reemborsaments d’impostos.

Aquests enllaços solen dur a pàgines web fraudulentes en què se suplanta novament la identitat i imatge de l’Agència Tributària i se sol·licita l’enviament de dades personals i bancàries com números i claus de targetes de crèdit.

Quant l’Agència Tributària té coneixement d’aquests intents de frau, coneguts com a ‘phishing’, es duen a terme les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i anul·lar tots els enllaços fraudulents detectats.

No obstant això, la primera mesura per combatre el ‘phishing’ és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que sol·licitin dades bancàries o personals, i en aquest sentit, l’Agència Tributària:

  • Recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d’informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o a la seva Seu Electrònica.
  • Recomana consultar l’Avís de Seguretat de la seu electrònica a https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/Inicio/_pie_/_Aviso_de_seguridad_/_Aviso_de_seguridad_.shtml on s’adverteixen dels diferents intents de frau.

L’Agència Tributària agraeix la col·laboració ciutadana per informar d’aquest tipus de fraus.